aA
Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) pareigūnai Pasvalio rajono Kiemelių kaime aptiko nelegaliai veikiantį barą. Aludės savininkai neturėjo nei įmonės įregistravimo pažymėjimo, nei suteikiančios teisę vykdyti baro veiklą licencijos, nei kasos aparato.
Alaus bokalas
Alaus bokalas
© K.Šatūno nuotr.
Nelegali aludė klientus priimdavo J.J. priklausančiame name. Ant sienos pritvirtinta iškaba informavo, kad alaus mėgėjai bare galėjo lankytis nuo 8 iki 21 val. Jiems aptarnavusi barmenė – pastato savininko marti D.J.

Netikėtai nelegalų verslininką užklupę pareigūnai aptiko dvi prie išpilstymo įrangos prijungtas 50 litrų talpos alaus statines, jose dar buvo užsilikę apie 50 litrų alaus. Trečioji rasta tokia pat statinė jau buvo tuščia. Greta baro aptikti ir šeši tušti dviejų litrų talpos plastikiniai buteliai, veikiausiai skirti pilstomam alui išsinešti. Valstybės tarnautojus išvydę išsigandę aludės lankytojai, nesusimokėję už gėrimus, spruko lauk.

Panevėžio AVMI viršininko pavaduotojas Vidas Osipovas „Sekundei“ patikino, kad toks nelegalus radinys nustebino net ir visko mačiusius pareigūnus.

„Sulaukę informacijos apie nelegaliai veikiančią aludę net suabejojome, ar gali būti, kad savininkai taip drąsiai, net neįregistravę įmonės, prekiautų. Dvejus metus aktyviai kontroliuojame aludarius, tikriname barus, kavines, restoranus, tačiau neturinčio dokumentų ir veikiančio neteko aptikti. Toks aludės savininkų elgesys tikrai drastiškas“, – kalbėjo V.Osipovas.

Pasak AVMI viršininko pavaduotojo, mieste ar rajone pagrindinis išaiškinamas aludarių pažeidimas – prekių neįtraukimas į apskaitą.

„Panevėžio krašte dažniausiai randame į apskaitą neįtraukto alaus – tiesiog aludėse esantis jo kiekis nebūna pagrįstas dokumentais. Sunku būtų patikėti, kad galėtų veikti dar viena tokia nelegali aludė, bet niekada negalime būti užtikrinti. Todėl visus gyventojus, žinančius ar turinčius kokios informacijos apie nelegalią veiklą, prašome pranešti. Mums brangi bet kokia informacija, jos sulaukę daug lengviau galime vykdyti kontrolę“, – teigė V.Osipovas.

Nelegaliai alumi gyventojus girdžiusiam pasvaliečiui pareigūnai surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą už vertimąsi komercine, finansine ar profesine veikla neturint tam leidimo. Pažeidėjui gresia nuo vieno iki trijų tūkstančių litų bauda ir turėtos produkcijos, įrankių, žaliavos ir gautų pajamų iš nelegalios veikos konfiskavimas.

„Sekundė“