aA
1. Gyveno ponulis Adolfas. Jis mėgo sotų gyvenimą ir nepakentė “šventuolių”. Adolfas spekuliavo žemėmis. Mėgo išlenkti buteliuką. Su žmona buvo išsiskyręs. Mat, ta “gyvatė” niekaip negalėjo suprasti, kad norint reikalus sutvarkyti būtina išgerti su reikalingu žmogumi. Tik todėl jam gyvenime taip sekėsi, kad žinojo su kuo ir kada išgerti. Adolfas išgerdavo ir su Feliksu.
Arminas Lydeka
Arminas Lydeka
O Feliksas – tautos išrinktasis. Protingas žmogus! Žino ką turi šnekėti ir “žadėti”, kad į valdžią patektų. Ir moka ta valdžia pasinaudoti. Gera komanda Adolfas ir Feliksas. Kiek žemės reikaliukų dar prasuks...

Spalio 12-tą rinkimai. Adolfas būtinai balsuos,– jam Feliksas reikalingas valdžioje. Tokių adolfų rinkimų dieną Lietuvoje bus nemažai. Ir jie tikrai balsuos.

Ar balsuojančių adolfų už feliksus bus dauguma?

2. Gyveno pilietis Jeronimas. Studijavo doktorantūroje, siekė tapti garsiu mokslininku. Turėjo gražią žmoną, augino protingą sūnų. Gyveno ramiai, mylėjo savo šeimą, šiaip taip “dūrė galą su galu”, tačiau siekė savo tikslo ir jautėsi beveik laimingas. Atėjo ruduo. Po kelių savaičių bus Seimo rinkimai. Sutiktas kaimynas paklausė, už ką Jeronimas balsuosiąs. Būsimasis mokslininkas ryžtinai atkirto, kad nebalsuos. Pasak Jeronimo, kokia prasmė? Juk vis tiek kvailių daug. Bus išrinktas populistas, pažadėjęs liaudžiai aukso kalnus ir nieko nenusimanantis apie politiką. Kaip visada!..

Ar taip mąstančių piliečių spalio 12-tą bus daug...Ir jie nebalsuos...

Ar balsuojančių už “žadančius aukso kalnus ir nenusimanančių apie politiką” bus dauguma?

3. Gyveno pardavėja Jonė. Ji buvo jaunutė, tik prieš porą metų baigusi vidurinę mokyklą. Jau spėjo ištekėti ir augino dukrytę, laukėsi antro kūdikėlio. Jonė svajojo studijuoti, bet kur tau su dviem vaikais! Tikriausiai ir bus visą gyvenimą pardavėja. Bet juk ji ne viena tokia? Jonės vyras Petras dirbo apsaugos darbuotoju. Dirbo dieną ir naktį. Juk du vaikus reikės išlaikyti. Jonė ir Petras net savo būsto neturėjo. Nuomojosi kambarį senutei priklausančiame bute. Vieną vakarą sutuoktiniai kartu vakarieniavo. Jonė prisiminė, kad greitai rinkimai ir reikėtų apsispręsti už ką balsuoti. Petras garsiai pamąstė, kad balsuoti būtų beprasmiška. Juk vis tiek išrinktieji tarnauja turtingųjų interesams. Jonė pritarė savo vyrui.

Ar niekuo netikinčių šeimų spalio 12-tą, gyvens daug... Vyrai pasitars su žmonomis, žmonos su vyrais ir balsuoti neis…

Ar balsuojančių už” kandidatus, tarnaujančius išskirtinai turčiams”, bus dauguma?

4. Gyveno Lukas ir Miglė. Jie mylėjo vienas kitą. Lukas buvo architektas, Miglė – dailės mokytoja. Lukas ir Miglė augino sūnų Kiprą. Pora džiaugėsi, kad gali vaiką auginti nepriklausomoje Lietuvoje ir stengėsi nuo mažų dienų mokyti Kiprą pagarbos kitam, pagarbos Tėvynei. Tėvai mokė Kiprą gyventi prasmingai. Artėjo spalio 12 – tosios rinkimai. Lukas ir Miglė klausydavosi rinkiminių kalbų. Kipras suprato, kad mama ir tėtis ruošiasi svarbiam įvykiui. Vėliau tėvai paaiškino sūnui, kad demokratija yra tokia valdymo forma, kurioje visi piliečiai turi teisę dalyvauti šalies valdyme. Piliečiai balsavimu renka žmones į valdžią, o valdžia privalo ginti piliečių interesus. Demokratinis valdymas būdingas išsivysčiusioms Europos šalims. Laisvi rinkimai – tai piliečių teisė ir pareiga. Demokratija neįmanoma, jeigu piliečiai nežino savo teisių ir nepripažįsta pareigų. Jeigu dauguma piliečių manys, kad balsavimas yra kvailių žaidimas, tai jie ir liks kvailio vietoje. Galės kritikuoti ne valdžią, o tik patys save, jei Seimo kėdėse sėdės aferistai ir juokdariai.

Tai gi spalio 12 - tąją Lukas ir Miglė balsuos už Kandidatą, kuris siekia pakelti švietimo ir medicinos lygį, mano, kad būtina remti mokslą, kad reikia suteikti žmonėms galimybę dirbti ir užsidirbti. Kandidatas žino, kad yra būtina kiekvienam žmogui realizuoti savo galimybes ir talentus, nes tik prasmingai gyvenantis žmogus išlieka orus.

Luko ir Miglės Kandidatas nežadėjo DUOTI duonos ir žaidimų. Įdomu, ar daug už jį balsuos spalio 12-tąją? Tiesa, už jį tikriausiai balsuotų jeronimai, jonės, petrai. Bet juk jie tiesiog nenorėjo nebalsuoti.