aA
Švenčionių rajono apylinkės teismas nuteisė tris jaunuolius, iš prezidento Algirdo Brazausko pernai rugpjūtį pavogusius motopjūklą "Husquarna".
Švenčionių rajono gyventojus 19-metį Igorį Čiunarjevą, 16-metį Sergejų Slabadą ir jo 17-metį brolį Joną Slabadą praėjusią savaitę teismas pripažino kaltais dėl vagystės, paskyrė laisvės atėmimo bausmes, tačiau pritaikė Amnestijos įstatymą ir nuo laisvės atėmimo bausmės atleido.

I. Čiunarjevą teismas nuteisė 6 mėnesiams laisvės atėmimo ir nusprendė konfiskuoti ketvirtadalį jo turto.

S. Slabadą teismas nuteisė 1 metams 9 mėnesiams ir nusprendė konfiskuoti ketvirtadalį jo turto.

J. Slabada nuteistas pusantrų metų, konfiskuojant ketvirtadalį jo turto.

Amnestijos įstatymas nuteistiems buvo pritaikytas, nes I. Čiunarjevas nusikaltimo padarymo metu buvo nepilnametis, o broliai Slabados ir nusikaltimo padarymo metu, ir dabar yra nepilnamečiai.

J. Slabada kaltę neigė, jo brolis ir I. Čiunarjevas kaltais prisipažino.

Teismo posėdyje jie verkė ir tikino teismą, kad daugiau nenusikals.

Prezidentas A. Brazauskas civilinio ieškinio nebuvo pareiškęs. Jis bylos nagrinėjime nedalyvavo, teismui pranešęs, kad dėl užimtumo negali atvykti į posėdžius, ir prašė bylą nagrinėti be jo.

Motopjūklo vagystės bylą nagrinėjusi Švenčionių rajono apylinkės teismo pirmininkė Miroslava Navickienė BNS sakė, kad prezidentas byla domėjosi, buvo atvykęs į Švenčionis.

Prezidentas pranešė teismui, kad jo pjūklą pavogusiems I. Čiunarjevui ir broliams Slabadoms pretenzijų neturi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.