aA
Premjeras Gediminas Kirkilas žada per savaitę surasti kandidatą į Švietimo ir mokslo ministro postą. Iki tol laikinai Švietimo ir mokslo ministerijai vadovaus dabartinė atsistatydinanti ministrė Roma Žakaitienė.
Gediminas Kirkilas ir Valdas Adamkus
Gediminas Kirkilas ir Valdas Adamkus
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
G.Kirkilas penktadienį paprašė prezidento Valdo Adamkaus pavesti laikinai R.Žakaitienei eiti ministrės pareigas.

Pasak prezidento atstovės spaudai Ritos Grumadaitės, šalies vadovas penktadienį susitikime su premjeru kartojo turi būti pasirinktas tas kandidatas, kuris būtų kompetentingas tęsti pasirengimą aukštojo mokslo ir studijų reformai.

G.Kirkilas penktadienį teigė, jog socialdemokratai kol kas nėra apsisprendę dėl vienos kandidatūros į minėtą postą, dėl to dar bus tariamasi ir su koalicijos partneriais. Liberalcentristai yra pasiūlę parlamentaro Rimanto Remeikos, socialliberalai – Algirdo Monkevičiaus ir Valerijaus Simuliko kandidatūras.

Tarp realiausių socialdemokratų kandidatų minimos Seimo Švietimo ir mokslo viceministrės Virginijos Būdienės, Kauno rajono mero Valerijaus Makūno, premjero patarėjos Giedrės Purvaneckienės, dabartinio Seimo užsienio reikalų komiteto pirmininko Justino Karoso pavardės.

Neoficialiomis žiniomis, anksčiau minėtos Seimo narės Aušrinės Marijos Pavilionienės kandidatūra vertinama kaip ne visai rimta.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.