aA
Ketvirtadienio vakarą Rokiškio rajone, Obelių seniūnijoje, Rudžionių kaime, Našio ežere apvirtus valčiai nuskendo 35 metų Zarasų ir 22 metų Rokiškio rajonų gyventojai. Kartu su jais plaukusiai Zarasų rajono gyventojo 33 metų draugei pavyko išplaukti į krantą.
Vanduo, saulės atspindys, šiluma, vasara, ežeras
Saulės spindulių šokis ežero paviršiuje
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)
Rokiškio policijos viršininkas Stasys Meliūnas penktadienį DELFI sakė, kad paskendusiųjų nuo pat ryto ieško narai, nes ketvirtadienį skenduolių nepavyko rasti.

„Pavasarį vanduo drumzlinas, be to, sutemo, todėl paieškos vakare buvo nutrauktos“, - sakė pareigūnas.

Pranešimą policija apie paskendusius žmones gavo apie 17 val., kai jiems paskambino išsigelbėjusi moteris. Ji pareigūnams pasakojo, kad kompanija sėdo į valtį ir išplaukė paplaukioti po Našio ežerą. Nuplaukus vos 100 metrų nuo kranto, valtis apvirto praradus pusiausvyrą.

Moteris išplaukė į krantą, o kartu valtyje buvę vyrai bandė ją ištraukti iš vandens, tačiau dėl neaiškių priežasčių nuskendo.

„Gal jie neįvertino savo jėgų, o gal dėl šalto vandens juos sutraukė mėšlungis“, - svarstė Rokiškio policijos vadovas. Jo teigimu, į iškilusius klausimus turėtų atsakyti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dar dviejų vyrų kūnai ketvirtadienį buvo ištraukti Ignalinos ir Alytaus rajonuose.

Ignalinos rajone, Gilūčio ežere 5 metrų gylyje buvo rastas trečiadienį paskendusio 47 metų vyro lavonas, o Alytaus rajone, Gilūšio ežere ištrauktas 36 metų vyriškio lavonas. Kartu su juo buvusį 27 metų vyriškį išgelbėjo Daugų miestelio gyventojas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.