aA
Didelės vertės svetimo turto iššvaistymu įtariamas buvęs asociacijos „EBSW koncernas" (vėliau „Grupė EBSW") tarybos prezidentas Gintaras Petrikas susirado darbą, todėl prašo teismo sušvelninti jam skirtą namų areštą. Penktadienį tai turėjo būti sprendžiama, tačiau susirgus G. Petriko advokatui, posėdis Vilniaus apygardos teisme atidėtas.
G.Petrikas
© DELFI (E.Utyros nuotr.)
Teismas G. Petrikui yra skyręs 6 mėn. namų areštą – jis įpareigotas nuo 20 val. vakaro iki 8 val. ryto būti tėvų bute Kaune.

Žurnalistams po posėdžio G. Petrikas sakė, kad susirado direktoriaus vietą vienoje verslo projektų bendrovėje.

„Mes pirmajame posėdyje, kai buvo sprendžiama dėl kardomosios priemonės, jau buvome aptarę ir teisėjas kaip ir sutiko, kad kai įsidarbinsiu, tada ji bus šiek tiek pakeista, kad aš galėčiau būti laisvesnis ir darbo reikalais išvykti iš Kauno", – dėstė jis.

Anot įtariamojo, šiuo metu jis jau svarsto galimybę atsiimti prašymą švelninti kardomąją priemonę.

„Tai čia mūsų tokia taktika", – tvirtino jis. „Mes kaip tik norime, kad byla būtų kuo greičiau išsprendžiama, nes visi šitie apribojimai man visiškai ne į naudą", – atsakė paklaustas, ar tai nėra bylos vilkinimas.

DELFI primena, kad Generalinė prokuratūra ir Kauno apygardos prokuratūra teismams jau perdavė baudžiamąsias bylas su kaltinamuoju aktu dėl Lietuvos valstybinio komercinio banko (LVKB) didelės vertės turto iššvaistymo bendrininkų grupėje ir dėl Investicinės Kauno holdingo kompanijos didelės vertės svetimo turto iššvaistymo organizavimo.

G. Petrikas įtariamas iššvaistęs investicinei holdingo kompanijai priklausiusius 24 mln. 227 tūkst. 942 litus.

G. Petrikas sako šaukimo į teismą dar negavęs. Daugiau kaip prieš trejetą metų JAV sulaikytas G. Petrikas į Lietuvą buvo parskraidintas rugsėjį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.