aA
Po jaunimo incidento Latvijos pasienyje planuojama įrengti ten vaizdo stebėjimo kameras, tvirtina Seimo Valstiečių liaudininkų frakcijos narys Skirmantas Pabedinskas. Kartu su socialdemokratu Gintautu Mikolaičiu jis aiškinosi praėjusį savaitgalį Lietuvos ir Latvijos pasienyje įvykusio jaunimo incidento aplinkybes, susitiko su Biržų rajono administracijos vadovais, Nemunėlio Radviliškio, Bauskės rajono Skaistkalnės miestelio seniūnais ir gyventojais.
Vaizdo kameros
Vaizdo kameros
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Pasak S. Pabedinsko, "abiem pusėms sutarus, nutarta pasienyje tarp šių gyvenviečių įrengti vaizdo stebėjimo kameras, kad padėtį Germaniškyje galėtų stebėti Biržų policija. Beje, artimiausias policijos skyrius nuo Skaistkalnės Latvijoje yra už 35 kilometrų, Lietuvoje - policininko darbo vieta už 10 kilometrų, o pats pareigūnas gyvena Biržuose".

Parlamentarai išsiaiškino, kad šiuo metu abiejose sienos pusėse nutraukti masiniai renginiai, tačiau kalbėta ir apie ateityje bendrus lietuvių ir latvių jaunimo renginius.

Valstiečių liaudininkų frakcijos narys S. Pabedinskas teigė, jog Latvijos žurnalistai ir vietos gyventojai stebėjosi, kad jaunimo incidentu susidomėjo tik Lietuvos politikai.

Apie pusė šimto chuliganų iš Lietuvos šeštadienio naktį nusiaubė netoli Latvijos ir Lietuvos pasienio esantį Skaistkalnės miestelį. Jaunuoliai iš pradžių atvyko į Germaniškio miestelį, kur vyko šokiai. Agresyviai nusiteikusių vaikinų viešnagė šokiuose baigėsi muštynėmis. Vėliau gauja atsibeldė į Skaistkalnę. Anot liudininkų, jaunuoliai daužė namų langus, vartė kelio ženklus. Tai jau ne pirmas pasienyje gyvenančių jaunuolių incidentas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.