aA
Kaip pranešė antradienį agentūrai "Interfax" jungtinės grupuotės štabo pareigūnai, šiuo metu pagrindinės čečėnų kovotojų pajėgos patikimai užblokuotos Argūno tarpukalnėje.

"Organizuoto didelių būrių prasiveržimo pro Rusijos kariuomenės pozicijas nebebus", pareiškė kariškiai. Jų žiniomis, tarp esančių respublikos pietuose 5 tūkst. kovotojų yra nemažai sužeistų ir sergančių. Štabo pareigūnai patvirtino, kad Čečėnijos kalnų rajonuose federalinės pajėgos daugiausia naudoja aviaciją ir artilerija, taip pat ir reaktyvinę, be to išlaipinami desantai strateginėse aukštumose.

Kalbėdami apie operatyvinę padėtį respublikos pietuose, kariškiai pažymėjo, kad mažos kovotojų grupės mėgina kalnų takais pereiti į Gruziją. Nemažai ekstremistų yra Itum Kalės gyvenvietėje. Štabo pareigūnų duomenimis, jie gali mėginti prasiveržti į Gruziją. Jiems į pagalbą gali ateiti kovotojai iš Gruzijos Achmeto rajono, kurių ten, žvalgybos duomenimis, yra apie 2 tūkst.

Tačiau, mano kariškiai, pagrindinės kovotojų pajėgos veršis į gretimas Ingušiją ir Dagestaną.

Tuo tarpu čečėnų šaltiniai praneša, kad tebevyksta susirėmimai pietiniuose respublikos rajonuose, kur federalinės pajėgos mėgina užimti pagrindines aukštumas Šarojaus rajone. Kovotojų duomenimis, viena priešakinių federalinių pajėgų grupuočių priartėjo prie Šaro Argūno gyvenvietės.

Kaip praneša čečėnų karinė vadovybė, Rusijos kariuomenė telkia savo pajėgas prie įvažiavimo į Argūno tarpukalnę, išlaipina desantus Itum kalės, Charsenojaus ir Šaro Argūno ruože.

Kovotojų daliniai užima gynybos pozicijas Argūno tarpukalnės gilumoje, siaurindami fronto liniją, pažymi separatistų štabo pareigūnai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.