aA
Europos Komisija antradienį ragino Bulgariją imtis skubių veiksmų kovojant su organizuotu nusikalstamumu po to, kai per pastarąsias 24 valandas šalyje buvo nužudyti du įtakingi asmenys, pranešė Europos Sąjungos (ES) spaudos tarnyba.
Europos Sąjungos vėliava
Europos Sąjungos vėliava
© DELFI
"Skubūs veiksmai būtini Bulgarijoje kovojant su organizuotu nusikalstamumu", - teigė Komisijos atstovas Markas Gray’us, perdavęs užuojautą nužudytųjų artimiesiems.

"Šie nužudymai nėra tik eiliniai statistiniai duomenys. Deja, panašūs nusikaltimai nuolat vykdomi šalyje pastaruosius porą metų, ir šių nusikaltimų kaltininkai retai yra nubaudžiami", - pridūrė Europos Komisijos atstovas.

Georgijus Stojevas, žinovas dėl savo devynių dokumentinių knygų apie Bulgarijos mafiją, buvo nužudytas pirmadienio popietę netoli Sofijos viešbučio vienu šūviu į galvą.

Vėlyvą sekmadienį savo bute buvo nušautas Borislavas Georgijevas, įmonės "Atomenergoremont" vadovas. Jo vadovaujama įmonė prižiūrėjo Bulgarijos branduolinės jėgainės reaktorius.

M. Gray’us pasveikino Bulgarijos vyriausybės sprendimą surengti "visų teisėsaugos institucijų atstovų susirinkimą, siekiant imtis skubių veiksmų nustatant, ar šie nužudymai susiję su organizuotomis nusikaltėlių grupuotėmis".

Bulgarija tapo ES nare 2007 metais. Bendrija griežtai kritikuoja valstybę nesugebant pažaboti aukštos korupcijos ir organizuoto nusikalstamumo.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.