aA
Dėl atžalų saugumo mokyklose priversti sunerimti ir australai. Vakar ryte, dar neprasidėjus pamokoms, į vieną Sidnėjaus mokyklą įsiveržė ginkluoti jaunuoliai ir surengė pogromą.
Smurtas, strypas, lazda, smūgis
Smurtas
© Corbis/Scanpix
Paaugliai peiliais ir beisbolo lazdomis daužė viską, kas pasitaikė po ranka: stiklus, inventorių ir netgi žmones. Mokyklos personalas bandė paslėpti ir užrakinti auklėtinius mokymo patalpose, tačiau išvengti aukų nepavyko. Medikų pagalbos prireikė 18 mokinių, du iš jų ir vienas mokytojas buvo nugabenti į ligoninę.

„Mokiniai pasislėpė po stalais, jie visi suakmenėjo“, – pasakojo vienas moksleivis. Kai kurie mokyklos auklėtiniai bandė slėptis spintose, o mokytojai barikadavo duris.

Atskubėję policijos pareigūnai nusikaltimo vietoje sulaikė penkis užpuolikus. Jų amžius – nuo 14 iki 16 metų. Sulaikytieji nėra užpultos mokyklos auklėtiniai, jų motyvai kol kas nežinomi. Policija neatmeta galimybės, kad jaunieji nusikaltėliai ieškojo vieno konkretaus žmogaus, norėdami jam atkeršyti.

Buvusi užpultos mokyklos auklėtinė australų laikraščiui „The Sydney Morning Herald“ tvirtino, kad užpuolikai buvo iš kitos mokyklos, su kuria konfliktų būdavo ir anksčiau.

Australijos Naujojo Pietų Velso valstijos švietimo departamento direktorius Tomas Murei sakė apie ankstesnius dviejų mokyklų vaidus nieko negirdėjęs.

„Niekada nesame gavę jokių pavojaus signalų dėl panašių įvykių“, – sakė jis. Pareigūnas taip pat pagyrė mokyklos personalą už drąsą ir gerai organizuotus veiksmus, kurie leido užtikrinti mokinių saugumą ir išvengti skaudesnių padarinių.