aA
Finansiniais nusikaltimais įtariamas Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas prašo teismo suteikti jam daugiau laisvės. Pagal namų arešto sąlygas, „darbiečių" vadovas nuo rugsėjo pabaigos negali be leidimo išvykti iš Kėdainių, nakvoti ne savo namuose ir bendrauti su kitais įtariamaisiais byloje.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)
Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas namų areštą pusantro mėnesio terminui pratęsė kovo 20 dieną. Į Vilniaus apygardos teismą su būreliu savo rėmėjų pirmadienį atvykęs V. Uspaskichas prašė panaikinti šį sprendimą. Ar politikas gaus daugiau laisvės, paaiškės trečiadienį.

ELTA primena, kad Darbo partijos byloje šiuo metu prokuroras jau rašo kaltinamąjį aktą. Tikimasi, kad byla teismui bus perduota dar šį mėnesį.

Įtariama, kad Darbo partija 2004-2006 metais neįrašė į oficialią apskaitą daugiau kaip 24 mln. litų pajamų, daugiau kaip 23 mln. litų išlaidų, išvengė sumokėti valstybei daugiau kaip 3,8 mln. litų mokesčių ir įmokų. Darbo partijai neteisėtai gavus valstybės dotacijas, valstybei galėjo būti padaryta daugiau kaip 6 mln. litų žala.

Byloje įtarimai pareikšti V. Uspaskichui, Darbo partijos iždininkei Marinai Liutkevičienei, atsakingajam sekretoriui Vytautui Gapšiui ir partijos būstinės vadovei Vitalijai Vonžutaitei.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.