aA
Kėdainių policija vakar ieškojo Jauniaus Jonaičio. Jis įtariamas prieš kelias dienas dingusios moters nužudymu. Jos lavonas buvo rastas šeštadienį vakare. Apie Kėdainių rajono Dotnuvos seniūnijos Valučių kaime gyvenusios 54 metų V.S. dingimą pranešta balandžio 3 dieną.
kirvis
© DELFI
"Išėjo iš namų ir negrįžo", - tik tiek galėjo pasakyti atskirai nuo tėvų gyvenanti dingusiosios duktė. V.S. buvo linkusi į asocialų gyvenimo būdą.

Gretimo Valinavos kaimo vienkiemyje gyvenančio 45 metų J.Jonaičio pasigedo brolis. Nerado jo vieną dieną, kitą - kol ėmė blaškytis nešerti brolio gyvuliai. Nuėjus į daržinę jiems šieno, aptiktas kraupus radinys.

Kaip LŽ pasakojo Kėdainių rajono kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkė Diana Mikalauskaitė, imant šieną, pasirodė žmogaus koja. Iškviesta policijos operatyvinė grupė konstatavo, kad tai - 54 metų V.S. lavonas. Moters veidas buvo sumuštas, pakaušyje žiojėjo kirstinė žaizda.

Šienu apkrautas lavonas gulėjo prie pat įėjimo į daržinę - vos už dviejų metrų nuo durų. Spėjama, kad moteris nužudyta kažkokiu aštriu daiktu.

Jokių grumtynių ar buvusių išgertuvių pėdsakų sodyboje neaptikta. Neatmetama galimybė, kad, paslėpus lavoną, spėta viską sutvarkyti. Tačiau viename iš kambarių aptikta kraujo.

Lyg į vandenį dingęs sodybos šeimininkas vakar po pietų dar buvo nerastas. Paskelbta J.Jonaičio paieška.

Įtariamasis nužudymu teistas, tačiau teistumas jau išnykęs. Kaimynų duomenimis, jis kalėjo už vagystes.

J.Jonaičio kaimynai LŽ pasakojo, kad po mamos, kuriai priklausė ši sodyba, mirties sūnus buvo parsivedęs sugyventinę. Ši prieš kelis mėnesius, neapsikentus vyriškio girtavimo, jį paliko ir grįžo pas dukras į Kauną. Anot kaimynų, elektriku Dotnuvoje dirbęs J.Jonaitis buvo darbštus, tvarkingas vyras, tačiau kai "užsikabindavo", tai ilgam.

Paliktas sugyventinės J.Jonaitis pradėjo gerti "juodai". Tokiomis aplinkybėmis jo gyvenime atsirado taip pat stiklelio nevengdavusi V.S.

Velionės kaimynai LŽ pasakojo, kad prieš savaitę buvo žiauriai sumuštas tokį pat netinkamą gyvenimo būdą pasirinkęs jos vyras. Vietos gyventojų teigimu, su V.S. nužudymu siejamas ir mįslingas dar vieno jų kaimyno - pas seserį Valučiuose besiglaudusio V.A. dingimas. Jo taip pat intensyviai ieško policija. Manoma, kad V.A. gali slapstytis kartu su J.Jonaičiu.