aA
Smolensko muitininkai kelyje į Baltarusiją sulaikė asmenis, bandžiusius išvežti į užsienį Antrojo pasaulinio karo laikų vokiečių tanko T-3 bokštelį ir kitas dalis.
Stop
Remiantis Rusijos kultūros ministerijos ekspertų išvada, muitininkų sulaikytos vokiško tanko dalys yra istorinė kultūrinė vertybė ir gali būti naudojamos kaip eksponatas ar pavyzdžiui atkurti, pranešė sekmadienį Smolensko srities transporto prokuroras Leonidas Vasilevskis.

Deja, raritetinio tanko korpusas dingęs be pėdsakų, pridūrė jis.

Pasaulio muziejuose ir privačiose kolekcijose yra tik 6 visiškai sukomplektuoti T-3 egzemplioriai. T-3 Antrojo pasaulinio karo metais buvo pats masiškiausias vokiečių tankas.

Šis vokiečių tankas šių metų birželį buvo rastas netoli Syčiovkos rajono centro ir, nors išgulėjo žemėje 60 metų, puikiai išsilaikė.

Piliečiai, mėginę sunkvežimiu "KamAZ" išvežti iš Rusijos raritetinio tanko fragmentus, nubausti 1000 dol. (apie 3500 litų) bauda. Tyrimas tęsiamas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.