aA
Vienas iš savižudiško išpuolio Kenijos viešbutyje rengėjų prieš sprogstant automobiliui išlipo iš jo ir apsijuosęs bomba įbėgo į viešbutį, šeštadienį pranešė tyrimui artimas šaltinis. Asmuo išbėgo iš visureigio, kuris iš pradžių nesėkmingai mėgino prasiveržti pro viešbučio teritoriją saugojusius vartus, o vėliau rėžėsi į viešbutį ir sprogo, teigia šaltinis.
Bomb
Ar pro viešbučio įėjimą įbėgęs asmuo spėjo susprogdinti turėtą bombą iki automobilio sprogimo, kol kas nežinoma, teigė šaltinis, prašęs neskelbti jo pavardės.

Jo spėjimu, tikriausiai užpuolikai buvo numatę atsarginį išpuolio variantą, jei vis tik nebūtų pavykę automobiliu priartėti prie viešbučio.

Toks išpuolio scenarijus Mombasoje yra panašus į tą, kuris buvo naudotas per 1998-ųjų rugpjūčio 7 dienos sprogdinimą JAV ambasadoje Nairobyje, kurio metu žuvo 213 žmonių.

Tuomet sprogmenų prikrautas automobilis važiavo prie pagrindinio ambasados įėjimo, tačiau apsaugininkai atsisakė jį įleisti pro vartus.

Vėliau užpuolikai nuvažiavo prie kitoje pastato pusėje buvusio įvažiavimo, tačiau ir čia jiems buvo užkirstas kelias.

Tada vienas užpuolikų iššoko iš automobilio ir metė granatą į apsaugininkus. Netrukus sprogo ir pats automobilis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.