aA
Kenijoje prieš Izraelio lainerį įvykdytas išpuolis raketomis nors ir nepavyko, tačiau sukėlė būgštavimų dėl panašių atakų kituose pasaulio oro uostuose. Penktadienį JAV vyriausybės pareigūnas pranešė, kad oro uostų saugumas stiprinamas visoje šalyje.
Reagan National Airport
"Kasdien darome ką nors, kas dar labiau stiprintų sistemą", - sakė Transportavimo saugumo administracijos atstovas spaudai Robertas Johnsonas, atsakydamas į naujienų agentūros AFP klausimą, ar JAV aerouostai penktadienį tapo saugesniais, nei buvo ketvirtadienį, kuomet Kenijoje užpultas lėktuvas.

Jis atsisakė įvardyti konkrečias priemones, kurių imtasi po bandymo numušti Izraelio lėktuvą.

Ketvirtadienį į čarterinį lėktuvą, priklausantį Izraelio avialinijai "Arkia", paleistos dvi raketos. Iš Mombasos oro uosto kylančiame lėktuve buvo 261 keleiviai. Abi raketos, tyrėjų apibūdinamos kaip Sovietų konstrukcijos SA-7, praskriejo labai arti lėktuvo, tačiau jo nekliudė.

Po atakų, pasak R.Johnsono, federaliniai pareigūnai įspėjo oro uostų saugumo tarnybų vadovus ir vietinius įstatymų priežiūros pareigūnus visoje šalyje bei suteikė informacijos apie incidentą Kenijos oro uoste.

Tačiau jis neigė išleidęs bet kokį oficialų įspėjimą apie galimas reketų atakas prieš JAV keleivinius lėktuvus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.