aA
Avarija
Avarija
Automobilį vairavo girtas

Tarnybinis patikrinimas atliktas dėl to, kad prieš kelias savaites A.Alijevas neblaivus vairavo automobilį „Volkswagen Jetta". Sostinės Viršuliškių gatvėje, šalia parduotuvės „Minima", jis atsitrenkė į automobilį „Audi A4" ir jį aplamdė. Šios mašinos vairuotojas pasakojo, jog pažeidėjas buvo toks girtas, kad nebesugebėjo suprantamai kalbėti, tik mykė.

A.Alijevo sukelta avarija išryškino ir Administracinių teisės pažeidimų kodekso spragas. Paaiškėjo, jog jeigu vairuotojas vairuoja būdamas sunkaus girtumo laipsnio ir niekam nepadaro žalos, be baudos, privaloma atimti ir jo vairuotojo pažymėjimą. Bet jei stipriai išgėręs pažeidėjas sukelia avariją, atimti vairuotojo pažymėjimo neprivaloma.

Komisaras išsaugojo pareigas

Tuo tarpu Policijos departamento Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos komisaras inspektorius Saulius Rasimavičius tik per plauką išvengė baudžiamosios atsakomybės ir išmetimo iš darbo. Buvo gautos Priklausomybės ligų centro ekspertų išvados, kad avariją sukėlusio S.Rasimavičiaus kraujyje aptikta 0,26 promilės alkoholio, įstatymai numato, kad mašiną draudžiama vairuoti, kai kraujyje yra daugiau kaip 0,4 promilės alkoholio.

Sudaužė du automobilius

Tarnybinį automobilį „Mazda 626" vairavęs komisaras S.Rasimavičius avariją sukėlė praėjusio šeštadienio naktį. Sukdamas į sostinės Gedimino prospektą iš A.Jakšto gatvės, komisaras nepraleido pagrindiniu keliu važiuojančio automobilio BMW 318. Mašinos susidūrė.

Komisaro „Mazda 626" nuo smūgio dar atsitrenkė į kelkraštyje stovintį tos pačios markės automobilį. Per šią autoavariją buvo sužeista BMW keleivė -jai sutrenkta galva.

Lems medikų žodis

Iškart po avarijos į įvykio vietą atvykę kelių policijos pareigūnai įtarė, kad komisaras S.Rasimavičius girtas - nuo jo sklido alkoholio kvapas.

Pareigūnas buvo nugabentas į Priklausomybės ligų centrą girtumui patikrinti. Iškart po avarijos S.Rasimavičiaus viršininkas - Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovas Jurijus Milevskis „Lietuvos rytui" pareiškė, kad netoleruos tokių savo pavaldinių veiksmų. Tačiau po kelias dienas trukusios ekspertizės buvo nustatyta, kad S.Rasimavičiaus kraujyje buvo leistinas alkoholio kiekis.

Kelti ar nekelti S.Rasimavičiui baudžiamąją bylą, priklausys nuo sužalotos merginos sveikatos -byla bus keliama tik tuo atveju, jeigu medikai nustatys sunkų arba apysunkį kūno sužalojimą.

"Lietuvos rytas"