aA
Panevėžyje kriminalinė policija trečiadienį sulaikė daugiau nei 19 tonų denatūruoto alkoholio.
Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos (ONTT) ir Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai šį krovinį gabenusį vilkiką "Scania 93" sulaikė Klaipėdos ir Panevėžio gatvių sankryžoje.

Vilkiką su 19,5 tonos denatūruoto alkoholio vairavo Vilniuje gyvenantis Lenkijos pilietis 47 metų V.G.

Pasak Baltijos televizijos, pareigūnams pavyko išsiaiškinti, kad Vilniuje registruotai individualiai firmai "Sportinių automobilių klubas" priklausantis automobilis iš bendrovės "Sema" denatūruotą etilo alkoholį vežė jau 6 kartą.

Krovinį įsigijusios bendrovės "Dujanis" viena iš veiklos krypčių yra chemikalų ir cheminės pramonės gaminių ganyba, tačiau bendrovėje dirba tik 5 žmonės ir jokios panašios veiklos jie nevykdo.

Denatūruoto spirito krovinys turėjo pasiekti Kauną. Policijos pareigūnai sulaikė 3 asmenis, vienas jų - vilkiko vairuotojas.

Dėl denatūruoto etilo alkoholio gabenimo neturint tam leidimo, iškelta baudžiamoji byla.

Per pastaruosius du mėnesius į pareigūnų rankas pateko 44 tonos iš "Semos" vežto denatūruoto alkoholio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.