aA
Nesveikos psichikos italas, mėginęs pagrobti į Paryžių skridusį italų bendrovės "Alitalia" lėktuvą, sakė policijai, kad musulmonus reikia žudyti, Europa turi susivienyti į vieną galingą valstybę, kurioje vyrautų viena religija, pagrįsta romėnų, graikų ir normanų religinėmis apeigomis.
Lėktuvas
Lėktuvas
Stefano Savorani, kuris 1999 metais mėgino pagrobti "Air France" lėktuvą ir savo svajonę dar kartą mėgino įgyvendinti trečiadienį, apklausos metu sakė, kad jis žavisi Prancūzijos karaliumi Liudviku XIV. Jam atrodo, kad jį geriausiai supranta prancūzai.

"Musulmonai - didžiausi priešai, nes esą gėda į juos žiūrėti ir nuo jų ima šleikštulys", - sakė 29 metų S.Savorani tardytojams.

"Visus saracėnus reikia bausti mirtimi", - dar pridūrė jis. Saracėnais krikščionys kryžiaus karų laikais vadindavo musulmonus ir arabus.

S.Savorani be kovos buvo sulaikytas Liono oro uoste, kur iš Bolonijos į Paryžių skridęs lėktuvas buvo nutupdytas, nes, laikydamas rankoje kažkokį daiktą, italas grasino lėktuvą susprogdinti. Vėliau paaiškėjo, jog jis laikė distancinį televizoriaus pultą ir jokios bombos lėktuve nebuvo.

Tiesa, lėktuvo keleivius ir įgulą jis gąsdino sakydamas, jog lėktuvą užgrobęs "Al Qaeda" grupės vardu ir rengsiąs teroro aktą "prieš Osamą bin Ladeną".

Jo mama sakė žurnalistams, kad sūnus serga šizofrenija ir po kelių nesėkmingų mėginimų pagrobti lėktuvus buvo gydomas. Ir policija neabejoja, kad S.Savorani yra psichinis ligonis.

Jis sakė priklausąs grupei "Vitalunismo", kuri susijusi su nauja religija "Avenismo", kurios pasekėjai žmones laiko skirtingų dievų molekulėmis. S.Savorani gyrėsi parašęs dvi knygas: vieną - apie religiją, o kitą - "Idiotų darbai" ("The Works of Idiots"). "Mes visi virsime ufonautais", - galiausiai pareiškė jis.

Beje, S.Savorani, kuris yra dirbęs policininku, sakė aiškinęs savo teorijas prancūzų policininkams dar 1999 metais, kai mėgino pagrobti iš Marselio į Paryžių skridusį lėktuvą. Tada Prancūzijos teismas pripažino jį neveiksniu ir grąžino į Italiją gydytis atitinkamoje ligoninėje.

Pasak Italijos naujienų agentūrų, šis asmuo yra mėginęs pagrobti ir traukinį - 1998 metais jis reikalavo traukinio Milanas-Roma mašinisto, kad jis važiuotų į Paryžių.

S.Savorani policininku dirbo nuo 1992 iki 1997 metų. Kai jo bendradarbiai 1999 metais sužinojo, kad jis mėgino pagrobti lėktuvą, nepatikėjo - jie manė, kad jis geras draugas ir iš geros šeimos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.