aA
Neapgalvoti žodžiai sekmadienį apkartino Vokietijos ir Prancūzijos santykius ir vakar privertė šio skandalo autorių - Prancūzijos vidaus reikalų ministrą Jeaną Pierre'ą Chevenement'ą atsiprašinėti.
J.P.Chevenement'as, sekmadienį kalbėdamas per Prancūzijos nacionalinę televiziją, pareiškė, kad Vokietija dar neatsikratė savo nacistinės praeities.

Ne kartą politines aistras sukėlęs kairiosios pakraipos Piliečių judėjimo atstovas sekmadienį tvirtino, kad Vokietija vis dar svajoja apie Didžiosios Romos imperiją, o Europą, remdamasi savo pavyzdžiu, įsivaizduoja kaip federaciją.

Pasak J.P.Chevenement'o, Vokietijai reikia keisti savo mąstymo būdą, jei ji nori artimiau bendradarbiauti su Prancūzija.

Prancūzijoje "Ponu Bynu" vadinamas 61 metų ministras atsiprašydamas vakar sakė, kad sekmadienį jo išsakyti teiginiai buvo per lakoniški, todėl buvo lengva iškreipti bei įvairiai interpretuoti jų reikšmę.

J.P.Chevenement'as pareiškė, kad labai apgailestauja dėl nesusipratimo.

Ministro žodžiai sukėlė pasipiktinimų audrą Prancūzijoje. Prancūzijos eksprezidentas bei vienas Europos Sąjungos įkūrėjų Valery Giscard d'Estaing'as ministro teiginį pavadino netoleruotinu.

"Lietuvos rytas"