aA
Kalėdų Seneliui uždrausta "atvykti" į kai kuriuos Australijos vaikų darželius, būgštaujant, kad jo išvaizda gali įžeisti šalies musulmonų mažumos religinius jausmus. Tai ketvirtadienį pranešė Australijos žiniasklaida.
Kalėdų senelis
Dalis vaikų darželių ketina pakeisti garsųjį barzdotąjį senelį juokingu klounu ar šiaip kokiu linksmu žmogumi, kiti - vietoj Kalėdų pokylių surengti "neutralius" vakarėlius besibaigiančių metų proga.

"Musulmonų šeimos yra mūsų visuomenės dalis, ir mes negalime jų įžeisti", - pasakė vieno vaikų darželio darbuotojas, išreikšdamas tipiškiausią Kalėdų Senelio uždraudimo šalininkų mintį. "Daugelis vaikų dievina Kalėdų Senelį, ir mums nesuprantama, kaip šis vaikų numylėtinis gali būti politiškai nekorektiškas arba pakenkti vaikų psichikai", - prieštarauja jiems oponentai.

Kalėdų Senelio problema buvo viena iš svarbiausių ir per rinkimų kampaniją Australijos Viktorijos valstijoje. Opozicinės liberalų partijos lyderis Robertas Doyle'as apkaltino valstijos premjerą Steve'ą Bracksą pernelyg tiesmukišku politinio korektiškumo supratimu. "Nesuprantu, kaip Kalėdų Senelis gali įžeisti musulmonų religinius jausmus", - piktinosi jis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.