aA
Pentagonas trečiadienį paneigė, kad oro pavojaus sirena Bagdade įsijungė dėl virš Irako sostinės praskridusio JAV karo lėktuvo. "Ten nebuvo jokių mūsų lėktuvų, ir faktiškai, mes niekada neskridome virš ir netgi arti Bagdado", - sakė pulkininkas leitenantas Dave'as Lapanas.
Bagdadas
Britanijos gynybos ministerija taip pat trečiadienį paneigė, jog virš Bagdado galėjo praskristi kuris nors britų karo lėktuvas.

Oro pavojaus signalas Bagdade įsijungė virš miesto pasirodžius baltų dūmų pėdsakui, kurį galėjo palikti virš rajono, kuriame dirbo Jungtinių Tautų ginklų inspektoriai, praskridęs lėktuvas.

Kaip pasakojo AFP korespondentas Bagdade, sirenos įsijungė 9 val. 30 min. vietos (8 va. 30 min. Lietuvos) laiku, tačiau nesukėlė visuomenės panikos ir eismas gatvėse dėl jų nesutriko.

Netrukus buvo paskelbtas oro pavojaus atšaukimas.

"Mes neturime nieko bendra su jokiais virš rajono skraidančiais lėktuvais, - sakė JT ginklų inspektorių atstovas spaudai Hiro Ueki (Hiras Uekis). - Apie tai nieko nežinome. Mūsų lėktuvas yra Saddamo Husseino (Sadamo Huseino) tarptautinio oro uosto angare.

Į klausimą, ar tai negalėjo būti vienas iš Irako pietinėje ir šiaurinėje skydžių draudimo zonose patruliuojančių JAV ir Didžiosios Britanijos koalicijos lėktuvų, H.Uekis atsakė: "Mes neturime nieko bendra su sąjungininkių lėktuvais".

D.Lapanas taip pat paneigė ankstesnius pranešimus iš Bagdado, kad antradienį Irako priešlėktuvinės gynybos sistemos "žemė- oras" tipo raketomis ir priešlėktuvine artilerija apšaudė neskraidymo zonose patruliuojančius JAV ir Britanijos karo lėktuvus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.