aA
Lapkričio 26 d. Alytaus griežtojo režimo pataisos darbų kolonijos (GRPDK) pareigūnai konfiskavo net du mobilaus ryšio telefonus, teigiama pranešime spaudai.
Vienas jų buvo aptiktas pas nuteistąjį, kitą į koloniją mėgino įnešti laisvės nepraradęs žmogus.

Darydami neplaninę kratą 12-ojo būrio patalpose, kolonijos Vidaus tyrimų tarnybos (VTT) pareigūnai mobilųjį telefoną rado nuteistojo glaudėse, specialiai vidinėje pusėje įsiūtoje kišenėlėje.

Už plėšimą (BK 272 str. 3 d.) bausmę atliekančiam prieniškiui 44 metų K.J. teko atsisveikinti su mobiliuoju telefonu „Ericsson GA628“.

Tą pačią dieną įeidamas į koloniją įkliuvo Alytuje registruotos UAB „Skirnuva“ darbininkas J.K. Įkalinimo įstaigos kontrolės poste tikrinant į ją įeinančių statybininkų daiktus pareigūnams įtarimą sukėlė J.K. Prasidėjus ne itin maloniai procedūrai vyras pastebimai sutriko. Nuojauta pareigūnų neapvylė – J.K. teko iš kišenės ištraukti mobilųjį telefoną „Motorola“.

Iš pradžių vyriškis kolonijos Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnus bandė įtikinti, neva telefonas – jo nuosavybė ir graudinosi pamiršęs jį palikti namuose. Tačiau pastebėję, kad telefonas išjungtas, pareigūnai J.K. paprašė jį įjungti. Nors ir kaip stengėsi „užuomarša“, bet taip ir nesugebėjo surinkti PIN kodo, būtino įjungiant mobilųjį telefoną. Teko prisipažinti, kad telefonas – ne jo.

Apklaustas kolonijos pareigūnų J.K. papasakojo, kad prieš keletą dienų prie jo priėjęs nepažįstamas nuteistasis ir paprašęs paslaugos – iš laisvės į zoną mobilųjį įnešti telefoną. Už tai statybininkui buvo pažadėtas atlygis. Alytuje telefoną jam perdavęs kažkoks vyriškis. Būtent antradienį mobilųjį telefoną J.K. turėjęs atiduoti nuteistajam.

Atpažinti iš nuotraukų mobilųjį telefoną užsisakiusį nuteistąjį J.K. kol kas nepavyko. Apie į koloniją įnešti draudžiamus daiktus ir už tai gresiančią administracinę arba baudžiamąją atsakomybę J.K. buvo supažindintas pirmąją darbo Alytaus kolonijoje dieną. Vyriškis dėl to pasirašė.

UAB „Skirnuva“, kurioje dirba J.K., Alytaus GRPDK teritorijoje stato Nuteistųjų reabilitacijos centrą. Įvykį tiria kolonijos VTT pareigūnai. Dėl mėginimo neteisėtai nuteistajam perduoti mobilųjį telefoną J.K. gresia administracinė atsakomybė (ATPK 191 str. 1 d.).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.