aA
Praėjo jau beveik savaitė, kai Lietuvos jūrų paieškos ir gelbėjimo koordinacinis centras atitinkamoms užsienio tarnyboms išplatino informaciją apie Atlanto vandenyne dingusią lietuvių jachtą "Tauras", tačiau šių buriuotojų pėdsakų aptikti kol kas nepavyko.
Lapkričio 19 dieną, gavus vienos šiaulietės pranešimą apie Atlanto vandenyne neva pradingusią jachtą "Tauras", nedelsiant buvo informuoti Europos uostai ir tame vandenyne plaukiojantys laivai. Tačiau iki šiol apie lietuvius negauta jokios naujos informacijos, jų jachtos pastaruoju metu niekas nepastebėjo.

Apie neva dingusią jachtą pranešusios moters teigimu, ja plaukė 53 metų kapitonas Sigitas Pustelnikas ir dvidešimtmetis Klaipėdos universiteto Jūreivystės instituto trečio kurso studentas Viktoras Ramanauskas. "Tauras", Mažųjų ir žvejybinių laivų inspekcijos žiniomis, priklauso bendrovei "Šiaulių banko lizingas".

Medinė jachta su keturių žmonių įgula Klaipėdą paliko gegužės pabaigoje. Vėliau du ja plaukę žmonės grįžo namo. Paskutinį kartą "Tauras" pastebėtas Portugalijos uoste, Azorų salose. Iš Ponta Delagados uosto lietuviai išplaukė spalio viduryje, o vėliau ryšys su jais nutrūko. Jachtoje turėjo būti reikiama navigacijos įranga bei radijo siųstuvas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.