aA
Rusijos liberalų demokratų partijos (RLDP) lyderis Vladimiras Žirinovskis mano, kad laikytis žmogaus teisių ir kurti pilietinę visuomenę Rusijai žalinga.
Vladimiras Žirinovskis
"Mūsų šaliai demokratija žalinga. Rusijos istorija rodo, jog vos tik sustiprėja politinės laisvės - šalyje iškart prasideda griūtis", - pareiškė RLDP lyderis antradienį Maskvoje per apskritojo stalo posėdį "Politinės partijos ir žmogaus teisės".

V.Žirinovskis ragino nesekti europiniais demokratinės visuomenės raidos standartais. "Europa žūva, o mes bandome matuotis senus jos drabužius. O ir Amerika su Izraeliu šiandien pasuko demokratijos ribojimo keliu", - sakė jis.

"Bandymas kurti pilietinę visuomenę reiškia Rusijos pražūtį, demokratija gali gyvuoti mažoje, šiltoje šalyje, bet ne mūsiškėje. Rusijoje neįmanoma nei normali daugiapartinė sistema, nei žmogaus teisių apsauga - mes nieko negalime primesti dirbtinai, o natūrali mūsų būsena - tai patvaldystė", - samprotavo RLDP lyderis.

Mėginimus kurti pilietinę visuomenę, ginti žmogaus teises ir rengti laisvus rinkimus jis vadino ne tik žalingais, bet ir utopiškais.

"Norite žūti - duokite Rusijai demokratiją, bet jei mes norime likti pajėgūs - turime siekti diktatūros ir imperijos", - sakė V.Žirinovskis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.