aA
Čekijos teisėsaugos institucijos iškėlė baudžiamąją bylą dėl chuliganizmo dviem rusų nacionalbolševikams, surengusiems chuliganišką išpuolį prieš NATO generalinį sekretorių George'ą Robertsoną per Aljanso viršūnių susitikimo rezultatams skirtą spaudos konferenciją, pranešė antradienį nacionalbolševikų partijos (NBP) atstovas spaudai Aleksandras Averinas.
George'as Robertsonas
© ELTA
Baigiamojoje NATO viršūnių susitikimo spaudos konferencijoje lapkričio 22 dieną Prahos kongresų rūmuose du jaunuoliai, šaukdami "NATO - baisiau už gestapą" ir "Ant jūsų vaikų kraujas", netikėtai pašoko iš savo vietų ir apmėtė scenoje buvusį generalinį sekretorių pomidorais.

Atskubėję apsaugos pareigūnai, kuriems šis išpuolis buvo visiškai netikėtas, jaunuolius iš salės išvedė.

Pakliūti atsitiktiniams asmenims į suvažiavimo centrą praktiškai buvo neįmanoma.

Pastatas, kuriame vyko NATO viršūnių susitikimas, buvo visiškai apsuptas ir į jį patekti buvo galima tik turint specialius leidimus. Norintieji ateiti į rūmus dar papildomai buvo tikrinami metalo detektoriais, rentgeno aparatais ir kita įranga.

Rašytojo Eduardo Limonovo vadovaujama Nacionalbolševikų partija yra pagarsėjusi skandalingomis akcijomis prie Lietuvos ambasados Maskvoje, taip pat Latvijoje ir kitur.

"Baudžiamosios bylos nagrinėjimas numatytas gruodžio 18 dieną, tačiau NBP nariai Dmitrijus Bachuras ir Dmitrijus Nechajevas į Prahą vykti neketina", - pranešė A.Averinas pridūręs, jog šaukimus į teismą abu jau gavo.

D.Bachuras šį incidentą pavadino "iš anksto suplanuota politine akcija prieš NATO plėtrą į Rytus". Jis pranešė, kad po akcijos "juos kurį laiką laikė Prahos policijos skyriuje, o paskui paleido".

Pasak aktyvisto, "dabar jiems 5 metams atimta teisė įvažiuoti į Čekiją".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.