aA
Iš JAV į Lietuvą sugrąžintas 38 metų tauragiškis Sigitas Misevičius apkaltino JAV migracijos tarnybos darbuotoją nepagarba mūsų šaliai.
Incidentas praėjusio penktadienio vakarą apie 22 valandą vietos laiku įvyko Atlantos oro uoste. S.Misevičius po valandos pokalbio sužinojo, kad nebus įleistas į JAV. Pareigūnas paaiškino turįs įtarimų, jog lietuvis nori pasilikti dirbti.

Kai tauragiškis atsisakė savo noru išvykti iš šalies, pareigūnas pagrasino, kad jis tris mėnesius praleis kalėjime, po to paėmė lietuvio pasą ir pro atidarytas duris sviedė jį iš kabineto.

Dokumentą užmynė koja

Pasak S.Misevičiaus, kai pasas nukrito kitam darbuotojui prie kojų, pareigūnas puolė jo paimti ir atnešęs padėjo ant stalo.

„Tačiau čia pat jis griebė mano vairuotojo pažymėjimą ir metė jį į šiukšlių dėžę, bet nepataikė -dokumentas nukrito ant žemės. Pareigūnas pasakė, kad prieš kelerius metus JAV išduoto vairuotojo pažymėjimo man nebereikės, nes vis tiek nebūsiu įleistas į šią šalį.

Aš paprašiau šį dokumentą, kuriuo dar galiu naudotis kelerius metus, atiduoti prisiminimui", -teigė tauragiškis. Kai lietuvis pasilenkė pasiimti vairuotojo pažymėjimo, pareigūnas dokumentą užmynė koja.

Viza buvo anuliuota

Galiausiai S.Misevičius, į Lietuvą ketinęs grįžti šių metų gruodžio pabaigoje, sutiko išvykti iš šalies: „Nebuvo kito pasirinkimo - arba į kalėjimą, arba į lėktuvą".

Tauragiškis pasirašė raštą, kuriame nurodyta, kad jis gali kreiptis į JAV ambasadą Lietuvoje dėl naujos vizos išdavimo. „Kitus su manimi atvykusius lietuvius, ukrainiečius, tunisiečius deportavo", -kalbėjo praėjusį pirmadienį namo sugrįžęs tauragiškis.

S.Misevičius turėjo turistinę vizą dešimčiai metų: „Pasirodo, vizą lengviau prarasti nei gauti. Žinau, kad atvykus su tokia viza amerikiečiai turi teisę manęs neįsileisti, tačiau mėtyti dokumentų-ne". S.Misevičių JAV pareigūnai į lėktuvą palydėjo be paso. Dokumentai jam buvo grąžinti Paryžiaus oro uoste, kur lietuvį pasitiko policijos pareigūnai.

"Lietuvos rytas"