aA
Pirmadienį grupė nacionalbolševikų surengė mitingą prie Estijos ambasados Maskvoje. Susirinkusieji prie įėjimo į Estijos ambasadą laikė plakatą "Už mūsų senius nupjausim ausis", mosavo vėliavomis su Rusijos nacionalbolševikų partijos simbolika.
Kartkartėmis iš būrio išeidavo juoda kauke veidą užsidengusi mergina ir grūmodavo dideliu peiliu. Ambasados pastatą saugojo apie 20 milicininkų.

Nacionalbolševikų protestą sukėlė Estijoje vykstantis procesas dėl aštuoniems buvusiems Vidaus reikalų darbuotojams iškeltos bylos už dalyvavimą deportacijose.

Akcijos dalyviai ragino milicininkus prisijungti prie jų, tačiau pritarimo nesulaukė.

Mitingo dalyviai NATO vadino "išpuolio prieš Rusiją" placdarmu ir skandavo šūkius "Talinas, Narva, Pernu, Tartu - rusiški miestai", "Estų vieta - už poliarinio rato", "NATO blogiau už gestapą", šūkčiojo, jog "Estija - istorijos nesusipratimas, masinė haliucinacija", kuri "greitai išnyks" ir pan.

"Tikimės, kad mūsų priešai už šių sienų neabejoja, jog piketu viskas neapsiribos", - pareiškė vienas iš aktyvistų. Po to, skanduodami "mes čionai dar sugrįšime", nacionalbolševikai nutraukė mitingą ir išsiskirstė.

Kaip pranešė Estijos URM atstovas spaudai, piketuotojai turėjo valdžios leidimą surengti akciją.

Spalio pabaigoje nacionalbolševikai surengė mitingą prie Estijos ambasados Kijeve ir Estijos konsulato Peterburge, o lapkričio 15-osios naktį ištepliojo dažais Estijos ambasados Maskvoje sieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.