aA
Turkmėnistane pirmadienį pasikėsinta į prezidento Saparmurato Nijazovo gyvybę, kai jis iš užmiesčio rezidencijos, esančios už 28 kilometrų nuo Ašchabado, ryte važiavo į prezidento rūmus. Vienas iš prezidento eskorto darbuotojų sunkiai sužeistas ir paguldytas į ligoninę.
Šautuvas
Šautuvas
Kaip sužinota iš informuotų šaltinių, per užpuolimą prezidentas nenukentėjo.

Šaltinių duomenimis, ryte į darbą važiuojančiam prezidento kortežui kelią užtvėrė sunkvežimis "KamAZ", iš kurio buvo paleistos automato papliūpos.

Dėl šio incidento buvo skubiai sušauktas ministrų kabineto posėdis, kuriame S.Nijazovas pasikėsinimu apkaltino buvusį vyriausybės vicepremjerą, užsienio reikalų ministrą Borisą Šichmuradovą, buvusį vicepremjerą, Centrinio banko vadovą Chudaiberdy Orazovą, buvusį Turkmėnijos pasiuntinį Turkijoje Nurmuchamedą Chanamovą, kurie yra opozicinio Liaudies demokratinio judėjimo lyderiai.

Tarp pasikėsinimo organizatorių respublikos prezidentas nurodė ir Imamberdy Yklymovą, buvusį žemės ū kio ministrą, išvykusį iš Turkmėnijos dar praėjusio dešimtmečio pradžioje.

Policija ir kariškiai blokavo iš Ašchabado vedančius kelius. Tikrinami visi atvykstantys ir išvykstantys automobiliai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.