aA
Jungtinių Tautų (JT) tribunolo teisėjai Slobodanui Miloševičiui paskyrė naują "teismo draugą", kuris turės užtikrinti teisingą buvusio Jugoslavijos vadovo teismą, pirmadienį pranešė Hagos karo nusikaltimų tribunolas.
S.Miloševič
S.Miloševič
© BBC News
Australų teisininkas iš Melburno Timothy McCormackas pakeis olandų teisininką Michailą Wladimiroffą, kuris praėjusį mėnesį buvo nušalintas nuo pareigų už tai, kad, teisėjų nuomone, duodamas žiniasklaidai interviu neliko nešališkas ir išreiškė abejones, kad S.Miloševičius bus išteisintas.

JT Tarptautinio tribunolo buvusiai Jugoslavijai (TTBJ) teisėjai praėjusiais metais S.Miloševičiui paskyrė tris "amici cyriae" arba "teismo draugus", po to, kai jis atsisakė gynybos vasario mėnesį prasidėjusiame teismo procese. Buvusio Jugoslavijos prezidento "teismo draugais" buvo paskirti M.Wladimiroffas, britas Stevenas Kay ir serbas Branislavas Tapuškovičius.

Dėl praėjusio dešimtmečio pradžioje vykdyto "etninio valymo" Balkanuose S.Miloševičiui pateikti kaltinimai genocido vykdymu Bosnijoje bei nusikaltimais žmonijai Kroatijoje ir Kosove.

T.McCormacko paskyrimas buvo netikėtas, nes po M.Wladimiroffo nušalinimo teismo pareigūnai sakė, kad į jo vietą naujas asmuo nebus paskirtas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.