aA
Klausimas

Laba diena,

Noriu paklausti – pirmą mėnesį pradėjau naudoti “Logest” tabletes - kada gi jos suteikia apsaugą. Jei tiksliau – tai vieni medikai teigia, kad pirmą mėnesį kontraceptikai išvis neapsaugo nuo nėštumo, nors vaistininkė sakė, kad jau po 7 dienų (nuo pradėjimo gerti šį vaistą) suteikiama apsauga nuo pastojimo. Jūsų nuomonė apie tai? Beje dar noriu paklaust dar vieno dalyko – rytais, tik prabudus ar ką tik atsikėlus – truputį pykina – ar tai gali taip būti nuo “Logest”-vėliau pykinimas dingsta, beje “Logest” geriu rytais. Mėnesinėmis sergu. Man 21m.

Atsakymas

Pykinimas, nemalonūs krūtų skausmai ir vartojimo pradžioje pasitaikantys menstruacijų ciklo sutrikimai paprastai palaipsniui praeina po pirmųjų kelių mėnesių kontraceptinių tablečių vartojimo. Jų atsiradimas siejamas su santykiniu lytinių hormonų kiekio padidėjimu kontraceptikų vartojimo pradžioje, prie kurio organizmas vėliau prisitaiko, nes sumažėja kiaušidžių sintezuojamų hormonų kiekis. Jei pykina - vartokite kontraceptikus vakare, kad miegant nejaustumėte nemalonių pojūčių.

Pradėjus gerti kontraceptines tabletes nuo 1 - 3 mėnesinių dienos - kontraceptinis efektas nuo pat pirmos tabletės.

Pradėjus gerti 4 ar vėlesnę ciklo dieną, 7 dienas papildomai venkite nėštumo.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.