aA
Pirmą kartą Kinijoje oficialų leidimą tuoktis gavo moteris, užsikrėtusi ŽIV. Kaip praneša pirmadienį centriniai laikraščiai, ji ir jos visiškai sveikas sužadėtinis nusprendė įregistruoti savo santuoką Pekine gruodžio 1-ąją - Pasaulinę kovos su AIDS dieną.
Aids
28 metų nuotaka, kurios vardas neskelbiamas, užsikrėtė prieš penkerius metus, vartodama narkotikus. Mylimas žmogus įstengė ją išgelbėti po kelių mėginimų nusižudyti ir sužadino jai norą vėl gyventi.

Pagal Kinijoje galiojančias taisykles, norintys oficialiai sukurti šeimą partneriai privalo pasitikrinti sveikatą ir tik po to gauna leidimą tuoktis. Kliūtis kelyje į visavertį šeimyninį gyvenimą gali būti rimti infekciniai susirgimai ir smarkūs psichikos sutrikimai.

Pagal 1999 metais Kinijoje priimtus AIDS kontrolės nuostatus, ŽIV infekuoti ir jau sergantys piliečiai gali tuoktis, jeigu abu partneriai žino diagnozę ir yra išsamiai informuoti apie ligą ir būdus, užkertančius kelią jos plitimui. Tarptautinių tyrimų duomenimis, laikantis šių sąlygų, viruso perdavimo sveikam sutuoktiniui rizika gana maža.

Specialūs medicinos metodai 90 procentų šių šeimų leidžia turėti sveikus vaikus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.