aA
Neterminuotą streiką, nesulaukę konkrečių savivaldybės planų sumokėti vėluojančius atlyginimus, antradienį pradeda devynių Rokiškio rajono mokyklų mokytojai.
Praėjusią savaitę Rokiškio rajono mokyklų mokytojai darbdaviams įteikė įspėjimus apie galimą neterminuotą streiką.

Kaip BNS sakė profesinių sąjungų kūrimo Rokiškio mokyklose iniciatorė J. Tūbelio gimnazijos mokytoja Teresė Gailiūnienė, savivaldybė nepajėgi viena išspręsti šios problemos, todėl rajono mokytojai, nesitikėdami radikalių sprendimų, ryžosi streikui.

"Mums daug žada, tačiau pažadai turi būti konkretūs. Kai tik mes susitarsime konkrečiai ir pinigai mums bus pradėti mokėti, mes streiką nutrauksime", sakė T. Gailiūnienė.

T. Gailiūnienė BNS tvirtino, jog abiturientai nebus palikti likimo valiai ir egzaminus laikys.

"Egzaminai vyks tose mokyklose, kuriose ir buvo numatyta. Sudarytos vykdymo ir vertinimo komisijos, kuriose dalyvaus specialistų grupės iš mokyklų vadovų, mokytojų, kurie jau išėję į pensijas bei nedalyvauja streike", sakė T. Gailiūnienė.

Gegužės 23 dieną vyksiančiame biologijos bei 27 dieną - istorijos egzaminuose streikuojantys mokytojai nedalyvaus.

"Jei reikalai nepajudės, ir mes nesurasime bendros kalbos, tada žiūrėsime kaip bus daroma su kitais egzaminais", sakė T. Gailiūnienė.

Prie streikuojančių mokytojų, jei nebus pasiūlytas vėluojančių atlyginimų mokėjimo planas, po savaitės žada prisijungti ir darželiai.

Rokiškio rajono metinis biudžetas sudaro 41 mln. litų, tačiau rajonas turi apie 20 mln. litų skolų.

Rajono pajamos siekia apie 3 mln. litų per mėnesį, tai yra lygiai tokia pat suma, kokios reikia mokytojų, biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimams bei socialinių pašalpų išmokoms.

Gegužės 8 dieną, tikėdamiesi atgauti jau du mėnesius vėluojančius atlyginimus, 11-kos Rokiškio rajono mokyklų mokytojai surengė trijų valandų įspėjamąjį streiką.

Rokiškio rajono švietimo darbuotojų rengiamoms akcijoms pritaria Šiaulių miesto darbuotojų profesinė sąjunga bei dėkoja "už puikų profsąjunginio darbo pavyzdį visai Lietuvai".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.