aA
Triukšmas dėl "NewLove" viruso plinta kaip… virusas, o šio triukšmo centre – antivirusines programas kuriančios bendrovės.
“Į antivirusinių programų kūrėjus visada buvo žiūrima kaip į tuos, kurie pastoviai ieško, ką dar išgydyti. Kartais jie taip ir padaro”, teigia bendrovės “Trend Micro” analitikas Danas Schraderis.

Anot jo, srities, kurios pamatas yra triukšmas ir šurmulys atstovais niekada nepasitikima.

D. Schraderio teigimu, tai ir atsitiko praėjusią savaitę, kai antivirusinių programų kūrėjai siuntinėjo perspėjimus, nors naujasis virusas paveikė vos keletą kompiuterių.

Tačiau žiniasklaida ir net JAV generalinė prokurorė dar pilstelėjo žibalo į ugnį.

“Visa tai tapo penu žiniasklaidai”, sakė D. Schraderis, penktadienį davęs tuziną interviu.

Bendrovė “Trend Micro” apie naująjį virusą sužinojo ketvirtadienį, pranešus vienam užsikrėtusiam vartotojui.

“Symantec” taip pat turėjo duomen tik apie vieną užsikrėtusį kompiuterį.

Gerokai pavojingesnis “NewLove” virusas nepadarė tokios žalos, kaip jo pirmtakas “Love Bug” prieš dvi savaites. Tačiau D. Schraderis pripažįsta, kad greta nereikalingo triukšmo yra ir pateisinamų priežasčių, dėl kurių reikia informuoti žiniasklaidą.

“Per naktį su virusu turime supažindinti 300 milijonų žmonių, tai yra absurdiška atsakomybė. Mes jaučiame didelį spaudimą, nes niekada negali žinoti, kada pavojus rimtas, kada – ne”, sakė “Trend Micro” atstovas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.