aA
Ankstų penktadienio rytą pirmajame Talino universalinės parduotuvės “Stockmann” aukšte įvyko du sprogimai. Apie 2 val. 42 min. nežinomas asmuo skambino parduotuvės apsaugos darbuotojams ir perspėjo juos apie sprogimo galimybę. Jis pareikalavo dviejų milijonų Estijos kronų (114 tūkst. JAV dolerių).
Į parduotuvę atvykusių išminuotojų pastangos rezultatų nedavė – nieko įtartino rasti nepavyko. DELFI žiniomis, išminuotojai paprasčiausiai nebuvo įleisti į pastatą – apsaugos darbuotojas nežinojo durų užrakto kodo. Buvo atlikta tik išorinė pastato apžiūra.

Vėliau apsaugos darbuotojai sulaukė dar vieno skambučio. Išsakęs savo grasinimus apie 30 metų rusiškai kalbėjęs vyriškis pareikalavo dviejų milijonų Estijos kronų. Priešingu atveju jis grasino susprogdinti įtaisą.

Vos spėjus atvykti išminuotojams, apie 4 val. 43 min. sprogmuo suveikė.

Įvykio vietoje paaiškėjo, kad didelių nuostolių sprogimas nepadarė. Apniokotas apie 100 kv.m plotas, apgriautos parduotuvės lentynos ir kasos, šiek tiek nukentėjo lubos bei pastato konstrukcijos.

Parduotuvė lankytojams atvėrė duris įprastu laiku – 10 val. ryto.

Po kiek laiko teroristas pakartojo savo grasinimus: tas pats vyriškis dar kartą pareikalavo dviejų milijonų kronų ir pagrasino susprogdinti antrą įtaisą.

Antrasis sprogimas nuaidėjo 10 val. 58 min. Parduotuvės apsauga buvo vos pradėjusi evakuoti žmones.

Sprogimo metu sužeista maždaug 30 metų Lietuvos ambasados Estijoje darbuotoja.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.