aA
Tai pirmadienį interviu Latvijos radijui pranešė Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga.

Jos nuomone, tokia padėtis yra nenormali ir kenkia Latvijos diplomatiniam prestižui.

Pirmą kvietimą Slovėnijos prezidentui atvykti į Latviją oficialaus valstybinio vizito perdavė 1998 metais tuometinis URM ministras Valdis Birkavas. 2000 metų sausį V. Vykė-Freiberga, viešėdama Stokholme, pakartotinai perdavė šį kvietimą pagal dabartinio URM ministro Indulio Berzinio rekomendaciją.

Slovėnijos prezidento vizitas į Latviją numatytas kovo 1-3 dienomis.

Tačiau Latvijos valstybinės kanceliarijos biudžete šiais metais iš viso nenumatyta lėšų valstybiniams vizitams. Premjeras Andris Škėlė per pokalbį su prezidente pažadėjo, kad lėšos bus skiriamos po atskiro kiekvieno paklausimo įvertinimo.

Savo ruožtu finansų ministras Edmundas Krastinis, atsakydamas į prezidentės kanceliarijos prašymą skirti pinigų Slovėnijos prezidento vizitui, pareiškė, kad jį reikia atmesti, o lėšų klausimą galima būtų spręsti, keičiant šių metų valstybės biudžetą. Iki to laiko jis rekomendavo prezidentės kanceliarijai vizitus apmokėti iš savo lėšų.

Prezidentė patvirtino, kad susidariusią padėtį dar kartą su premjeru aptars trečiadienį, savaitiniame susitikime, tačiau pripažino, kad tikriausiai vyriausybė negali finansuoti tų vizitų, kuriuos ministrų kabinetas ir Užsienio reikalų ministerija jau suderino.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.