aA
Kauno meras Gediminas Budnikas teigia nedramatizuojąs situacijos, kad miesto savivaldybėje šiuo metu egzistuoja 2 valdybos.
Kaip antradienį BNS korespondentui sakė G. Budnikas, dviejų valdybų buvimas "kol kas valdybos darbo netrukdys, o jeigu reikės, tai neeiliniame tarybos posėdyje bus sprendžiamas valdybos klausimas".

Kaip žinoma, praėjusį mėnesį Kauno miesto savivaldybėje susidarė neturinti precedento padėtis, kai esama dviejų valdybų - naujosios ir nepilnos sudėties senosios. Gruodžio 21 d. Kauno apygardos administracinis teismas nusprendė, kad 5 valdybos nariai buvo atleisti neteisėtai. Gru odžio 28 dieną Kauno savivaldybė apskundė šį teismo sprendimą.

Miesto tarybos narys, socialliberalas Konstantinas Pesenko Administraciniam teismui teigė, kad miesto tarybos posėdyje 5 valdybos nariai buvo atleisti viešu balsavimu. Jo nuomone, reikėjo balsuoti slaptai.

Teismas nusprendė, kad komitetų pirmininkai ir valdybos nariai centristai Alvydas Banevičius ir Robertas Stanionis, socialliberalai K. Pesenko, Pranas Paškevičius ir Kęstutis Kuzmickas buvo atleisti neteisėtai.

"Be abejo, tai nepadeda dirbti, bet nemanau, kad tokiu būdu specialiai trukdoma", komentuodamas padėtį, BNS antradienį sakė Kauno miesto meras G. Budnikas.

Antradienį planuojamas Kauno valdybos posėdis. Kol neįsiteisėjo teismo sprendimas, numatoma, kad dirbs naujoji miesto valdyba.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.