aA
NBA klube "Portland Trail Blazers" žaidžiančio vidurio puolėjo Arvydo Sabonio šeimoje - nemalonumai. Krepšininko žmona Ingrida buvo sulaikyta policijos už tai, kad vairavo neblaivi.
Kaip pranešė Jungtinių Valstijų naujienų agentūra AP, antradienį Portlendo pašonėje esančiu 26-uoju greitkeliu važiavęs vyriškis pastebėjo įtartinai nedrausmingai riedantį automobilį, prie kurio vairo sėdėjo Ingrida Sabonienė, ir pradėjo jį sekti.

Tai įvyko apie 15 val. 15 min. vietos laiku, kai iki ketvirtųjų NBA Vakarų konferencijos pusfinalio rungtynių tarp "Blazers" ir "Utah Jazz" liko pora valandų.

I.Sabonienė važiavo į Montessori mokyklą pasiimti ten besimokančių savo vaikų. Kai ji pastatė mašiną prie mokyklos, liudininkas iškvietė policijos pareigūnus. Šie sulaikė I.Sabonienę.

Nustačius, jog moteris vairavo neblaivi, ji buvo pristatyta į Vašingtono apylinkės (Oregono valstija) kalėjimą, kuriame praleido nuo 3 iki 4 valandų.

Sumokėjus užstatą I.Sabonienė išleista į namus, jai išduotas laikinas (30 dienų galiojantis) vairavimo pažymėjimas. Artimiausiu metu įstatymo numatyta tvarka lietuvė turės pasirodyti valstijos teisme, kuriame galės neigti arba pripažinti pažeidusi įstatymą.

Vašingtono apylinkės šerifo departamento ryšių su visuomene pareigūnė Marlene Gaskins vakar AP teigė, kad teismas spręs, kaip įvertinti incidentą.

Paaiškėjus, jog tai pirmasis toks I.Sabonienės nusižengimas, moteriai gali būti paskirtas dalyvavimas įvairiose antialkoholinėse švietimo programose.

"Lietuvos rytas"