aA
Johnas Doe, taip pat žinomas “Aquacool_2000” pseudonimu, padavė į teismą “Yahoo” svetainę, kaltindamas ją asmeninės informacijos perdavimu trečiajai šaliai.
“Yahoo” pateikė informaciją apie J. Doe gavusi šaukimą į teismą iš konsultacinės bendrovės “AnswerThink”. Tačiau “Yahoo” apie tai nepranešė J. Doe, o jį “AnswerThink” atleido iš darbo.

“AnswerThink” į teismą kreipėsi vasarį dėl neigiamų atsiliepimų apie bendrovę “Yahoo” virtualiame pokalbių kambaryje. “Yahoo” buvo kaltinama šmeižtu ir sutarties laužymu.

Žodžio laisvės sergėtojai pripažįsta, jog “Yahoo” turėjo atskleisti informaciją, nes teismui prašant to reikalauja įstatymai, tačiau teigė, kad turėjo apie tai perspėti J. Doe.

“Yahoo” nuolatos atskleidžia informaciją apie vartotojus to prašančioms kompanijoms ir neperspėja pačių vartotojų”, tvirtina J. Doe atstovaujanti advokatė Megan Gray. Jos teigimu, kompanija galėjo pranešti jos ginamajam apie teismo procesą, o šis galėjo išsaugoti savo anonimiškumą, atstovaujamas advokato.

“Yahoo” taisyklėse nurodyta, kad specialiais atvejais ji gali atskleisti informaciją apie asmenį. Tačiau balandį šios taisyklės buvo pataisytos, įrašant, jog apie tai vartotojas yra perspėjamas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.