aA
Valstybės saugumo departamentas (VSD), ištyręs provokacinių skelbimų atsiradimą savivaldybių rinkimų kampanijos įkarštyje, nusprendė neskelbti tyrimo rezultatų. Tai sakoma VSD rašte, kuris gruodžio mėnesį atsiųstas Seimo nariui konservatoriui Jurgiui Razma.
Buried in papers
Savivaldybių rinkimų kampanijos įkarštyje Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje buvo iškabinti provokacinio turinio plakatai, kuriuose buvo vaizduojamas dvigalvis erelis ir užrašas: "Nutraukus energetinių resursų eksportą į Lietuvą - Lietuva pati prisijungs prie Rusijos. S. Zaričanskis, LDPR narys, 1994".

Šie plakatai po kelių valandų buvo nukabinti.

Po šio įvykio grupė praėjusios kadencijos Seimo narių - konservatorių kreipėsi į VSD, prašydami nustatyti minėtojų plakatų autorius ir užsakovus.

Kaip sakoma J. Razmai atsiųstame VSD rašte, kurį pasirašė VSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Arvydas Pocius, VSD "pagal savo kompetenciją ir įgaliojimus atliko operatyvinį tyrimą ir nustatė plakatų gamintojus bei užsakovus".

Anot rašto, apie tyrimo rezultatus informuota Prezidentūra.

Tačiau, anot dokumento, "kadangi šiuo metu Lietuvos Respublikoje galiojantys įstatymai nenumato atsakomybės už tokio turinio plakatų iškabinimą, VSD operatyvinio tyrimo duomenys neskelbiami".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.