aA
Londone gyvenanti ir konsultacijų bendrovei vadovaujanti 25 metų lietuvė Laura Dzelzytė pripažinta viena iš 35 įtakingiausių jaunų verslininkių. Taip ją įvertino tarptautinis žurnalas „World Business“ ir kompanija „Shell“.
Laura Dzelzytė
Laura Dzelzytė
Pirmą kartą tarptautinės komisijos sudarytame įtakingiausių verslo moterų, jaunesnių nei 35-eri, sąraše atsidūrė 27 šalių – nuo Kolumbijos iki Indijos, nuo Tuniso iki Airijos – atstovės. Laura yra viena jauniausių: už ją jaunesnė – vos viena mergina.

L. Dzelzytės, kaip ir kitų 34 sąraše paminėtų verslininkių, kurios per pastaruosius metus savo srityje pasiekė itin daug, nuotrauka papuošė lapkričio „World Business“ numerį.

Konkordijos universitete teisę studijavusi Laura tikėjo, kad tikrasis jos pašaukimas – aktorystė, todėl ji nusprendė kuriam laikui nuvykti į Londoną. Po keleto filmukų, spektaklių ir televizijos bandymų merginos kelias vėl pasisuko į teisę ir verslą.

Verslo lietuvaitė ėmėsi sulaukusi vos 19 metų. Dabar ji vadovauja pačios įkurtai konsultacijų bendrovei „Bloomicon“ ir Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjungai.

„Pradėjau konsultuodama įmones kuriančius lietuvius, po truputį augo klientūra, o dabar dirbu su Anglijos firmomis, norinčiomis skverbtis į Rytus, dažniausiai – Rusiją“, - pasakojo Laura, dažniausiai vadovaujanti bankų prekinių ženklų keitimo projektams.

L. Dzelzytė taip pat prisideda prie projekto „Greenindex“, kuriuo kovojama prieš globalinį atšilimą, ir rašo straipsnius apie verslą bei socialinę integraciją. Šiuo metu ji baigia teisės ir šiuolaikines Europos studijas Sasekso universitete.

Tarp apdovanotųjų specialiais sertifikatais atsidūrė tokios moterys kaip „UNICEF“ Lenkijos padalinio vadovė Magdalena Krupa-Hernandez, kuri nuostolingai organizacijai padėjo atsitiesti ir per metus surinkti 1 mln. JAV dolerių paramos, bei 21 šalyje nemokamus laikraščius leidžiančios kompanijos „Metro International“ pasaulinės rinkodaros direktorė Sidonie Kingsmill.

Taip pat buvo įvertinta Rusijos bankininkės Nadios Čerkasovos, kuri per porą metų banke KMB subūrė 500 žmonių komandą, teikiančią 200 mln. dolerių vertės paslaugas, ir vienos iš ispaniškos paieškos sistemos „Yahoo!“ versijos įkūrėjų bei vadovės Noelia Fernandez-Arroyo veikla.

Į sąrašą įtraukta kovotoja už aplinkos saugojimą kolumbietė Catalina Cock Dugue, prieš septynerius metus įkūrusi „Corporacion Oro Verde“, kuri propaguoja ekologišką aukso kasimą nedideliais kiekiais. Greta – ekologiško verslo propaguotoja britė Ozolab Tamara Giltsoff ir Pasaulio ekonomikos forumo vadovė italė Francesca Boldrini, kuri pristatė kovos su tuberkulioze koncepciją, padėjusią 10 mln. žmonių Indijoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.