aA
Vilniaus geležinkelio stotyje iš išvažiuojančio traukinio Kaliningradas-Maskva ketvirtadienio naktį buvo iššokęs ir pabėgęs Rusijos kariuomenės šauktinis. Po valandos netoli Vilniaus geležinkelio stoties esančioje Panerių gatvėje bėglį sulaikė privačios saugos tarnybos darbuotojai.
Exiting a Train
Apie bėglį buvo pranešta visiems sostinės policijos padaliniams. Vilniaus policininkams buvo pranešta apie bėglio požymius ir jis buvo ieškomas.

18-metis Rusijos kariuomenės šauktinis, Rusijos pilietis A. S. iššoko iš traukinio vagono pro tualeto langą. Karys buvo neuniformuotas ir neginkluotas. Traukiniu jis vyko kartu su Rusijos karine komanda. Karinė komanda vyko iš Kaliningrado į Maskvą.

Lietuvos pasienio policijos departamento atstovas spaudai Rokas Pukinskas sakė BNS, kad po sulaikymo šauktinis buvo nuvežtas į Vilniaus pasienio policijos rinktinės Mickūnų užkardą. Po to čia atvyko sieną su Rusija saugantys Pagėgių pasienio policijos rinktinės operatyviniai pareigūnai.

Tą pat dieną 19 val. 30 min. Lietuvos pasieniečiai bėglį perdavė Rusijos pareigūnams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.