aA
Lietuvos Marichuanos Vartotojų Asociacija (LMVA) šiandien paskelbė griežtą nusistatymą prieš sunkiuosius narkotikus, rašoma asociacijos pranešime spaudai. Už marichuanos legalizavimą pasiryžusios kovoti organizacijos atstovai mano, jog, legalizavus marichuaną, stipriųjų narkotikų populiarumas imtų blėsti.
Pot
"Potencialiai didėjant kvaišalus vartojančio jaunimo skaičiui, siekiame atkreipti Lietuvos visuomenės dėmesį į nesuvaldomą sunkiųjų narkotikų plitimą", - sakė LMVA prezidentas, pasivadinęs Robiu.

Šių metų spalio - gruodžio mėnesiais LMVA atliko internetinį tyrimą, kurio metu buvo apklausta per penkis šimtus respondentų. Net 81.68 % procento apklaustųjų pasisakė už tai, kad marichuana Lietuvoje būtų legalizuota. Nepritartų 15.84 %, o savo nuomonės nenorėjo pareikšti tik 2.48 % apklaustųjų.

"Mūsų įsitikinimu be reikalo visuomenėje skiepijama nuomone, esą nuo marichuanos pereinama prie sunkiųjų narkotikų", - sakė LMVA prezidentas. Apklausos duomenimis, pabandę marichuanos, prie sunkiųjų narkotikų perėjo tik 12.62 % respondentų. "Tai, be abejo labai didelis skaičius, tačiau jis nėra didesnis negu tų žmonių, kurie pradėjo vartoti heroiną ar opiatus, prieš tai marichuanos neišbandę", - komentavo LMVA prezidentas.

"Dažnai jauniems žmonėms trūksta elementarios informacijos apie narkotikus ir galimas jų vartojimo pasekmes. Atsiliepęs į heroino "mados šauksmą", dažnas jaunuolis nesupranta, jog žengė tvirtą žingsnį į mirties glėbį ir prarado bet kokias galimybes įsitvirtinti visuomenėje", - sakė LMVA viceprezidentas, pasivadinęs Doctor. Asociacijos viceprezidento teigimu, reikia griežtai nubrėžti ribą tarp lengvųjų narkotikų, kurie yra mažiau kenksmingi nei alkoholis, ir sunkiųjų narkotikų, palaipsniui vedančių prie visiškos degradacijos.

Šiuo metu, rugsėjo mėnesį susikūrusi Lietuvos Marichuanos Vartotojų Asociacija vienija apie 50 narių. Daugumos jų amžius daugiau nei 25 metai. Apklausos duomenimis, marichuanos ir kitų lengvųjų narkotikų vartojimas pasiskirsto taip: tarp 19-25 metų žmonių - 32.19 %, 25-35 metų - 26.82 %, 13-16 metų - 15.88 %, iki 12 metų - 2.92 %, virš 35 metų - 0.72 %. "Negalime garantuoti, kad šie duomenys tiksliai atspindi situaciją Lietuvoje, tačiau tai yra pirmas žingsnis sunkiųjų narkotikų ir žolės diferencijavimo link", - sakė Doctor.

"Jaunimui norime palinkėti Šv. Kalėdas sutikti su taure karšto vyno, o ne purvinu švirkštu rankoje. Nusprendusiems atsisakyti kvaišalų, linkime tvirtybės ir ryžto," - sakė sakė LMVA prezidentas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.