aA
Nepriklausomybės akto signataras, buvęs parlamentaras Egidijus Bičkauskas diplomatinėje tarnyboje dirbs kaip politinio pasitikėjimo pareigūnas. "URM svarsto, ne ar, o kur E.Bičkauskas dirbs", penktadienį BNS sakė URM Informacijos ir kultūros departamento direktorius Petras Zapolskas.
Egidijus Bičkauskas
Egidijus Bičkauskas
Pagal diplomatinės tarnybos įstatymą, su UR ministro skiriamais politinio pasitikėjimo pareigūnais yra sudaroma terminuota darbo sutartis, kuri vėliau gali būti pakeista į neterminuotą.

Kovo 11-sios akto signataras E. Bičkauskas atstovavo Lietuvai Maskvoje svarbiu Lietuvos nepriklausomybės įtvirtinimo laikotarpiu.

Šią savaitę URM sekretorius Romualdas Kozyrovičius pranešė, kad E. Bičkauskas nedirbo ministerijos struktūroje ir todėl negali grįžti į diplomatinę tarnybą. Pasak R. Kozyrovičiaus, nerandama įstatyminio pagrindo E. Bičkauską priimti atgal į diplomatinę tarnybą ir joje jis galėtų dirbti tik kaip politinio pasitikėjimo darbuotojas.

E. Bičkauskas diplomato karjerą pradėjo 1990 metais. Nuolatiniu Lietuvos atstovu prie Sovietų Sąjungos Ministrų Tarybos jį paskyrė Kazimieros Prunskienės vadovaujama pirmoji Lietuvos Vyriausybė.

Laikinuoju Lietuvos reikalų patikėtiniu E. Bičkauskas tapo 1991 rudenį, kai Lietuvos nepriklausomybę pripažino Sovietų Sąjunga, o vėliau ir Rusija. Ambasadai Maskvoje jis vadovavo iki 1992 metų.

URM sekretorius aiškino, kad, dirbdamas Maskvoje, E. Bičkauskas nebuvo ministerijos etatų sąraše, be to, jį paskyrė ir atšaukė Vyriausybė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.