aA
Bendrovė “Dell” 20 procentų sumažino nešiojamųjų kompiuterių kainas, atsižvelgdama į krintančias dalių kainas. Pranešimas apie tai išplatintas trečiadienį. Ekspertai teigia, jog šį žingsnį taip pat paskatino nuožmi konkurencija šiame rinkos sektoriuje.
"Dell Latitude"
Atpigo mažiausiai 10 “Latitude” serijos kompiuterių modelių. “Latitude CS Ultramobile” nešiojamas kompiuteris su 500 MHz “Pentium III” procesoriumi ir 128 MB atminties dabar kainuoja 1599 JAV dolerius (6396 litus). “Latitude” C600 ir C800 nešiojami kompiuteriai atpigo 240 JAV dolerių (960 litų) ir dabar kainuoja atitinkamai 1999 ir 2599 JAV dolerius (7996 ir 10396 litų). “Dell” taip pat sumažino pasirinktinių detalių, neįtraukiamų į standartines komplektacijas, kainas.

Sudedamųjų dalių kainos sąlygojo ir nešiojamųjų kompiuterių atpigimą. Atminties, vienos iš svarbiausių kompiuterio komponenčių, kainos pradėjo kristi vasaros pabaigoje, kai sumažėjo asmeninių kompiuterių paklausa.

Skystųjų kristalų ekranai (“liquid-crystal display”) taip pat atpigo. LCD trūkumas 1998 metais pritraukė daugybę investicijų į gamybos sektorių ir šiais metais tai jau davė savų vaisių.

Manoma, kad “Dell” kompiuterių kainų sumažėjimas gerokai sustiprins konkurenciją sektoriuje, šis žingsnis gerokai sumažins ir konkurentų kompiuterių kainas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.