aA
Lietuvos aukštųjų mokyklų rektorių konferencijos pirmininkas Juozas Antanavičius ketvirtadienį spaudos konferencijoje apkaltino Vyriausybę "akių muilinimu" formuojant kitų metų biudžetą.
Grave
J. Antanavičius kritikavo Vyriausybės sprendimą įtraukti į biudžeto išlaidas mokslui ir studijoms pačių aukštųjų mokyklų uždirbtas lėšas.

Planuojama, jog 2001 metais šios lėšos sudarys apie 130 mln. litų.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavo opozicinės Socialdemokratinės koalicijos frakcijos narys Aloyzas Sakalas ir Vilniaus Universiteto rektoriaus pareigas einantis Saulius Vengris.

Seimas antradienį valdančiosios daugumos balsais patvirtino kitų metų biudžetą, kuriame mokslui ir studijoms numatyta skirti 1,35 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), kaip numato anksčiau Seimo priimtas Mokslo ir švietimo ilgalaikio finansavimo įstatymas.

Iš lėšų mokslui ir studijoms yra finansuojamos 52 mokslo ir studijų institucijos - aukštosios mokyklos, mokslo institutai ir kitos.

"Vyriausybė blefuoja, kad papildomai skyrė lėšų mokslui ir studijoms", sakė J. Antanavičius.

Jis pridūrė, kad tai "papildomai pakerta ir taip jau neaukštą pasitikėjimą Seimu".

Seimo narys A. Sakalas pareiškė, jog šios kadencijos Seimą gali pavadinti "aukštojo mokslo ir švietimo duobkasiu", o J. Antanavičius pridūrė, jog "per šias laidotuves skamba ne gedulingas maršas, bet linksma polka".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.