aA
Kaip BNS pranešė Jungtinės Karalystės Vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba, šią savaitę policijai ir imigracijos tarnybai Berviko prie Tvydo mieste sulaikius 48 asmenis, 21 bus deportuotas.
Pasak VRM atstovės, deportuojamųjų ir likusių Britanijoje asmeniniai duomenys neskelbiami. Todėl nėra žinoma, kiek Lietuvos piliečių liks Britanijoje, o kiek bus deportuota.

Kaip jau skelbta, tarp sulaikytųjų buvo 16 Lietuvos piliečių, 15 - Latvijos, 5 - Estijos, 4 - Rusijos, 4 - Baltarusijos, 2 - Lenkijos ir po vieną Ukrainos bei Moldovos pilietį.

Pasak VRM atstovės, nustatyta, kad 21 sulaikytasis pažeidė imigracijos taisykles - arba buvo nelegaliai įsidarbinę, arba viršijo leidžiamą šalyje būti laiką.

Antradienio rytą 32 vyrų bei 16 moterų grupė buvo sulaikyta Berviko prie Tvydo apylinkėse automobilių kempinge.

Kaip BNS korespondentui sakė britų VRM atstovė, 7 asmenys iš tų, kuriems leista pasilikti, paprašė politinio prieglobsčio.

Aštuoni asmenys buvo sulaikyti be pagrindo, nes turėjo leidimą dirbti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.