aA
Po prisaikdinimo sausio 20 dieną į Baltuosius rūmus atsikraustys ne tik buvusio prezidento George'o Busho (Džordžo Bušo) sūnus George'as W.Bushas, (Džordžas V.Bušas), bet ir vyresniojo Busho šuns palikuonė. Billo Clintono (Bilo Klintono) labradorui Buddy (Badžiui) teks užleisti vietą anglų springerspanielei Spot Fetcher (Spot Fečer), kuri yra G.Busho kalės Millie (Mili) vaikas.
Buddy
"Spot, Ernie (Erni) bei India (Indija) yra Bushų šeimos nariai ir kartu vyks į Baltuosius rūmus", agentūrai "Reuters" sakė išrinktojo prezidento atstovas spaudai Ray Sullivanas (Rėjus Salivanas). - "Spot gimė Baltuosiuose rūmuose, todėl tai bus lyg sugrįžimas namo".

Vietoje Clintonų Sockso (Sokso), kuris yra pirmasis Baltuosiuose rūmuose gyvenęs katinas nuo Jimmy Carterio (Džimio Karterio) laikų, apsigyvens Bushų katės - priglausta Ernie ir juodos spalvos India.

Bushų šunų "dinastija" Baltuosiuose rūmuose yra visiškai naujas reiškinys, sakė prezidentų augintiniais besidomintis Ronas Elmore'as (Ronas Elmoras) iš Kanzaso valstybinio universiteto.

Spot motina Millie, kurios pilnas vardas yra Mildred Kerr (Mildred Ker), savo "valdymo" metais buvo įžymiausias šuo Vašingtone. "Millie knyga" (Millie's Book), neva padiktuota tuometinio prezidento žmonai Barbarai Bush (Barbarai Buš), padėjo surinkti beveik milijoną JAV dolerių jos fondui, remiančiam raštingumą. Spot gimė 1989 metais.

Anksčiau JAV prezidento rezidencijoje buvo laikoma ir egzotiškesnių gyvūnų, pavyzdžiui, aligatorių, lokių, meškėnų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.