aA
Ministrų kabinetas pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui Vyriausybei apsispręsti dėl poilsio dienų kitais metais.
Trečiadienį priimtu Vyriausybės nutarimu poilsio diena perkeliama iš kitų metų lapkričio 10 dienos, šeštadienio, į lapkričio 2 dieną, penktadienį. Šiuo atveju per Vėlines kitais metais Lietuvos gyventojai nedirbs lapkričio 1- 4 dienomis, o lapkričio 10, šeštadienį, bus darbo diena.

Poilsio diena kitais metais perkeliama iš iš gruodžio 22 dienos, šeštadienio, į gruodžio 24 dieną, pirmadienį. Todėl gyventojai per Kalėdas kitais metais nedirbs gruodžio 23- 26 dienomis, turės 4 poilsio dienas.

Pritarta siūlymui poilsio dieną kitais metais perkelti iš gruodžio 29 dienos, šeštadienio, į gruodžio 31 dieną, pirmadienį. Tokiu atveju gyventojai nedirbtų gruodžio 30, sekmadienį, 31 dieną, pirmadienį, ir sausio 1 dieną, antradienį.

Tačiau Vyriausybė atmetė siūlymą poilsio dieną perkelti iš sausio 6 dienos, šeštadienio, į sausio 2 dieną, antradienį. Toks pasiūlymas atmestas, atsižvelgiant į tai, kad sausio 6 dieną stačiatikiai švenčia kūčias.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.