aA
Antradienį Turkijos teisingumo ministras informavo, kad per susirėmimus su 20 šalies kalėjimų šturmavusiais policininkais susidegino 15 kalinių.
Ministras Hikmetas Samis Turkas (Hikmet Sami Turk) sakė, kad 57 kaliniai buvo sužeisti, nukentėjo du policijos pareigūnai. Policija kalėjimus šturmavo norėdama nutraukti bado streiką, kurio griebėsi kaliniai.

Tuo tarpu Paryžiuje maždaug 100 kairiųjų aktyvistų užėmė turkams priklausantį banką miesto centre, protestuodami prieš kalėjimų šturmą Turkijoje.

Dalis demonstrantų okupavo "Isbank" banko kabinetus, kiti susirinko gatvėje prie banko pastato, skanduodami šūkius ir mosuodami vėliavomis. Praėjus trims valandoms demonstrantai netikėtai išsibarstė, šiek tiek konfliktuodami su gatvę užblokavusiais policininkais.

Kaliniai Turkijoje atsisako maisto protestuodami prieš valdžios ketinimus perkelti juos iš didelių bendrų kamerų į mažesnes, kur jie taps kalinių persekiojimo ir žiauraus elgesio aukomis.

Pareigūnai teigia, kad perkėlimas į mažesnes kameras reikalingas norint sumažinti organizuoto nusikalstamumo grupuočių, kraštutinių kairiųjų, kurdų separatistų ir islamistų įtaką kalėjimuose.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.