aA
Vieną iš greičiausiai pasaulyje augančių interneto rinkų sukrėtė trys mirtys: vienas nužudymas ir dvi savižudybės, neva suplanuotos per interneto puslapį. Pietų Korėjos policija areštavo 26 metų vyrą. Įtariama, kad jis nesugebėjo užkirsti kelio dviejų žmonių savižudybėms, su kuriais susipažino savižudybių tinklalapyje.
Pabaiga
Vyras, žinomas pavarde Kim, buvo kartu su aukomis paskutinėmis minutėmis prieš jiems išgeriant nuodus Kangnung viešbutyje (rytinėje Korėjos pakrantėje).

Policija praneša, kad anksčiau Kim ir viena moteris prašė 19-mečio jaunuolio Yoono, su kuriuo taip pat susipažino internete, juos nužudyti. Bandymas nepavyko.

Po to Yoonas buvo areštuotas Seule už 29 metų vyro užbadymą peiliu iki mirties. Auka jam už tai sumokėjo 560 svarų.

Yoonas susitiko auką interneto savižudybių puslapyje ir nejaučia jokio sąžinės graužimo, praneša policija. Auka tuo metu buvo gilioje depresijoje, nes praėjusiais metais mirė jo draugė.

Dabar policija planuoja stebėti Korėjos interneto svetaines, kurios dalina patarimus kaip užkirsti kelią savižudybei ar žada palengvinti savižudžio skausmą. Keletas tinklalapių savižudybę laiko teigiamu poelgiu ir detaliai aprašo įvairius metodus.

“Žinome, kad tokių savižudybės tinklalapių nariai rengia pastovius neoficialius susitikimus,” kalbėjo Kang Seung-jo, Seulo policijos agentūros kibernetinių nusikaltimų biuro vadovas.

Vietinė žiniasklaida pranešė, kad šiomis dienomis užsidarė keletas dešimčių savižudybių tinklalapių Korėjoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.